пʼятниця, 9 серпня 2019 р.


Як випускникам початкової школи видаватимуть свідоцтва?

У МОН розробили порядок замовлення, виготовлення, видачі та обліку документів про здобуття початкової освіти.
Представники Міністерства освіти і науки оприлюднили для громадського обговорення проєкт наказу «Про деякі питання документів про освіту». Документ спрямований на затвердження процедури видачі свідоцтва про початкову освіту.
 Процедура отримання свідоцтва 
Згідно з проєктом наказу, заклади освіти щороку подаватимуть списки осіб, які завершують навчання у початковій школі до 15 квітня. До переліку інформації про випускників включають:
  • прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) особи, яка завершує здобуття початкової освіти;
  • серію, номер і дату видачі свідоцтва про народження;
  • повне найменування закладу освіти.
Далі відповідальна особа закладу освіти подає в електронному форматі списки випускників початкової освіти, відповідному органу управління у сфері освіти. Після отримання видрукованих документів, керівник освітнього закладу підписує кожне свідоцтво та ставить на ньому офіційну печатку школи.
Пізніше документ про початкову освіту особисто отримують батьки або законні представники дитини.
Відповідальність за виготовлення, зберігання, облік та правильність видачі документів про початкову освіту, згідно з проєктом наказу, буде покладено на заклад освіти.
 Щодо звітності 
Заклад освіти зобов’язаний вести журнал обліку виданих документів про початкову освіту. Звітна документація у формі журналу прошивається, сторінки нумеруються та скріплюються печаткою школи (за наявності).
Журнал обліку документів про початкову освіту міститиме таку інформацію:
  • порядковий реєстраційний номер (два числа, записані через дріб) і останні дві цифри року, коли видано документ про початкову освіту;
  • прізвище, ім'я та по батькові (за наявності) особи, яка здобула початкову освіту;
  • дата підпису керівником закладу та реєстраційний номер документа про початкову освіту;
  • дата видачі документа про початкову освіту, підпис особи, яка видала документ про початкову освіту, та підпис особи, що отримала документ про початкову освіту.
Інформація про документ випускників початкової школи зберігатиметься у Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар