вівторок, 14 січня 2020 р.

ТВОРИ ДОБРО!!!


Мультфільми про те, що добро обов'язково повертається

Добірка повчальних та позитивних анімацій для виховної години.
Доброта – одна з найкращих рис людини. Добрих людей люблять і поважають. Вони, мов сонечко, зігрівають, оточуючих своїм теплом і притягують до себе інших, мов магніт. 
Ми дібрали 5 змістовних мультфільмів про те, що добрі вчинки роблять людей щасливими і обов'язково повертаються до них добром інших.
1. Історія радості: Джой і Чапля / A Joy Story: Joy and Heron
Надзвичайно красивий мультфільм із сучасною графікою створено австралійською компанією у 2017 році. Це історія про песика Джоя і нахабну чаплю, яка потайки намагається поцупити всю наживку, доки хазяїн Джоя вудить рибу. 
Цуценя щоразу намагається голосно відігнати непрохану гостю, поки не привертає увагу хазяїна, який проганяє чаплю, і цього разу вона полишає човен із нізчим. І тут Джой помічає, що черв'яки потрібні пташці не просто так, саме ними вона годує своїх пташенят, які відмовляються від іншої їжі. Тож він вирішив від душі поділитися залишками наживки, а перната красуня несподівано щиро віддячила йому.
 Перегляньте мультфільм разом з учнями та поясніть, що перед тим, як засуджувати вчинки будь-кого, необхідно зрозуміти дійсні причини на це. Також поговоріть про те, що наші добрі й погані вчинки завжди повертаються, особливо тоді, коли на це не очікуєш.
2. Оголошення про різдвяну лотерею / Anuncio Lotería de Navidad
Мультфільм створено іспанською компанією у 2014 році. Це історія про Джастіна, який працює охоронцем на фабриці манекенів. Його чергування постійно проходять на самоті у нічну зміну, у цей час  його компанія – лише манекени. Із колегами, які працюють, вдень він не бачиться. 
Самотність і бажання зробити щось хороше  для інших спонукають Джастіна за допомогою манекенів залишати для своїх колег усілякі приємні сюрпризи, які щоразу викликають добрі посмішки в інших, щойно вони приходять на роботу. І згодом його доброта буде винагороджена.
 Подивіться анімацію разом зі школярами та поясніть дітям: все, що ми робимо для оточуючих за законом бумеранга щоразу до нас і повертається.
3. Роби добро / Give In To Giving
Мультфільм створено дубайською кіностудією (Арабські Емірати) у 2015 році. Це історія про байдужого чоловіка, якого зовсім ніщо не обходить. Коли люди навкруги потребують елементарної допомоги, він воліє зробити вигляд, що нічого не помічає. Чи й дійсно не помічає? 
Одного дня до нього підійшла бабуся на перехресті, у нього просто не було вибору, тому він допоміг перейти через дорогу. Перейшовши дорогу, бабця подякувала своєму помічникові за допомогу і щіро посміхнулася. І тут чоловіку стало радісно і приємно від свого доброго вчинку і вдячності. Ця незначна подія вплинула на його ставлення до оточуючих у подальшому.
Переглядаючи мультфільм разом з учнями, поясніть, що робити елементарні добрі вчинки зовсім нескладно. Зробивши добро для іншого, людина не лише робить його щасливим, а й таким чином робить своє життя більш осмисленим та емоційним.
4. Просто так 
Цьому мультфільму понад 40 років, і його із задоволенням переглядає вже третє покоління дітей. Він створений у 1976 році на кіностудії «Союзмультфільм».
Це історія про те, як щасливий хлопчик, побачивши засмученого віслюка, подарував йому свій букет квітів. Настрій віслючка вмить покращився і коли він побачив незабаром похмуре цуценя, він подарував букет йому. Згодом цей же букет потрапив до ведмежатка, а потім до білочки. І кожен раз той, хто отримував у подарунок квіти, вмить ставав радісним і усміхненим. 
Запитайте учнів, що робить їх задоволеними? Подеколи, щоб відчути радість, потрібно досить багато, а інколи – достатньо зовсім дрібнички. Часто, щоб зробити щасливим іншого, потрібно зовсім небагато. А тим, що людина відчуває, вона й ділиться з оточуючими, тож один добрий вчинок може ланцюжком ощасливити багато-багато людей! 
5. Гелій / Helium
Мультфільм створено у 2006 році мультиплікатором Томом Казиватом. Це історія про чоловічків, один з них радісний і усміхнений, у нього є велика повітряна кулька. Інший же роздратований і похмурий, він щоразу намагається досадити радісному і проколює голкою його повітряну кульку. Аж раптом злий стає усміхненим і задоволеним!
 Перегляньте мультфільм з дітьми та поясніть, що злі люди не обов'язково погані, вони просто нещасні. Якщо зробити для такої людини щось надзвичайно приємне, то вона стане щасливою, а щасливі люди не роблять поганого іншим!
Читайте також: 

Немає коментарів:

Дописати коментар