вівторок, 23 липня 2019 р.

Гра "Шифрувальник"

«Шифрувальник»: гра для таємних агентів
Хочете, щоб ваше заняття, урок, відпочинок в літньому таборі чи сімейний вечір стали квестом для дітлахів? Якщо так, то хутчіш до нас! Команда "Всеосвіти" створила мегапозитивний декодер.
Удитинстві всі ми були у захваті від пригод і таємниць! Хотілося, щоб наше життя було схожим на детектив, а ми самі стали героями, які рятують світ, виконуючи надважливі місії.  Саме тому команда «Всеосвіти» створила «Шифрувальник». Секретні коди можуть бути використані для розвитку математичних навичок, читання, роботи над словами та багато чого іншого. Ця гра ідеально підходить для  тематичних вечірок, свят, де діти можуть стати секретними агентами та влаштувати таємне полювання за скарбами. Варіантів проведення цієї чудернацької гри безліч!

 Інструкція:
►Виріжте всі деталі.
►У колі (диску)  №1, №2 та в допоміжному білому мініколі №4 – виріжте серединки. Будьте уважними, середину кола №3 необхідно розрізати по пунктирних лініях так, щоб утворилися смужки, прикріплені до кола.
►Складіть диски в такій послідовності: №4 - №1 - №2 - №3.
►Закріпіть їх разом, зігнувши лінії розрізу кола №3 всередину.
► Переверніть утворений «Шифрувальник» на зворотну сторону. Приклейте смужки розрізу до білого кола №4. Закріпіть все колом з логотипом «Веосвіта».
Завантажити за посиланням: https://vseosvita.ua/library/sifruvalnik-136927.html
«Шифрувальник чисел»
Якщо вам необхідно провести цікавий підсумковий урок, вікторину чи квест, перевірити математичні здібності дітей – «Шифрувальник» вам допоможе в цьому!
 Як закодувати число, приклад? 
♦ Задумайте унікальний секретний ключ, за допомогою якого ви зможете закодувати число.  Він складається з 2 літер (необхідно вибрати на великому та середньому колі). Таємний ключ може бути різним! Для прикладу ми візьмемо  АУ.
♦ Додаткове коло з віконечком нам допоможе дізнатися, яке число від нас приховане.
♦ Вирівнюємо всі кола в положення секретного ключа ( в нашому випадку – це АУ) і фіксуємо 2 диски (великий і середній) пальцями, щоб залишився рухомим тільки диск із віконечком.
♦ Кодуємо спочатку число. Давайте потренуємося разом:  1 відповідає код ЄЮ– ІВ12 – ОЗ і т. д.
♦ Тепер переходимо до складнішого. Нумо кодувати приклад!
15 – 5 + 8 =?
Я думаю, що ви вже здогадалися, що 15 відповідає СЇ – 5 (ІВ) + 8 (КД) = ?
Маємо такий зашифрований приклад:
СЇ – ІВ + КД = ?

 Як розшифрувати приклад?
♦ Необхідно отримати код прикладу ( в нашому випадку – це «СЇ – ІВ + КД = ?» )  і обов′язково секретний ключ (АУ).
♦ Виставте всі диски в положення секретного ключа АУ.
♦ Для кожного шифру, який складається з 2-ох літер запишіть число-відповідник. На нього вказує віконечко на рухливому диску.
СЇ відповідає 15  ІВ (5) + КД (8) = ?
Маємо такий розкодований приклад:
15 – 5 + 8 = ?
Тепер нам легко порахувати і знайти правильну відповідь. Таким способом можна шифрувати приклади на додавання, віднімання, ділення, множення. Все залежить від вашої фантазії!
Кодуйте із задоволенням та залишайтесь разом із «Всеосвітою» . 
Завантажити за посиланням: https://vseosvita.ua/library/sifruvalnik-136927.html

Немає коментарів:

Дописати коментар